Over ons

2. voordeur kantoor

Jubileum symposium

Op 1 september 2016 hebben we het 10-jarig bestaan van Stratelligence gevierd met een symposium "Innovaties in beleidsevaluatie: hulpmiddelen bij een duurzame investeringsagenda".

Vraag gratis een presentatie van dit symposium aan!

pand Stratelligence

Expertise

Onafhankelijke evidence based ondersteuning bij het maken van strategische beslissingen

  • Stratelligence is een ervaren adviesbureau dat zijn klanten helpt met strategisch advies en onderzoek om betere en beter onderbouwde beslissingen te nemen.
  • Stratelligence is vooral actief in de sectoren water, energie, duurzaamheid en klimaat, transport en infrastructuur en andere kapitaalintensieve sectoren.
  • Stratelligence kenmerkt zich als een bureau met een flexibele instelling en een uitstekende trackrecord in het behalen van resultaten door discipline, inzet en vindingrijkheid bij het zoeken naar een oplossing.
  • Stratelligence wordt beschouwd als een onafhankelijk partij en kwalitatief hoogwaardige dienstverlener door onze evidence-based en neutrale aanpak en kwaliteitsstandaarden.
  • Stratelligence werkt met een netwerk van freelancers en partners om waar nodig additionele ervaring, kennis en capaciteit te koppelen aan de eigen expertise.

Geïnteresseerd om aan te sluiten bij dit netwerk? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

ir. Gigi van Rhee MBA

Gigi

Gigi studeerde lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en behaalde een MBA van de Rotterdam School of Management/Erasmus Universiteit (beide cum laude).

Voordat ze Stratelligence oprichtte, werkte zij vanaf 1991 in de luchtvaartindustrie, als consultant en associate partner bij Boer & Croon en als research leader bij RAND.

In diverse sectoren heeft zij ruime ervaring opgedaan met het beoordelen, verbeteren en managen van strategieën, samenwerking, investeringstrajecten en business cases. Een belangrijke succesfactor naast de inhoud was het procesmanagement en de draagvlakvorming bij de verschillende betrokkenen.

De afgelopen jaren heeft zij zich toegelegd op het systematisch Vóórdenken en het ontwikkelen van nieuwe integrale afwegingsmethodieken.

Dit heeft o.a. geresulteerd in:

  • de ontwikkeling van de methodiek adaptief deltamanagement voor het deltaprogramma,
  • het toepassen van optie-analyse op publieke vraagstukken,
  • de waardering van verdienvermogen, en
  • een afwegingsmethodiek voor de beoordeling van investeringen in waterbeschikbaarheid.

Mijn visie

 

"De hoeveelheid geld en energie, ruimte, tijd, menskracht maar ook goodwill en vertrouwen zijn begrensd. We kunnen niet alles doen wat we bedenken. We mogen geld, natuur, ruimte, gezondheid etc. dus niet verspillen. Het gaat erom de juiste of de best mogelijke dingen te doen om meer te bereiken.

Ik geloof erin dat we de beslissingen om iets wel of niet te doen nog veel kunnen verbeteren. Nu gaat er nog te veel tijd, energie en geld onnodig verloren. Niet de meest urgente zaken worden als eerste opgepakt. Keuzes worden gemaakt voor projecten die onvoldoende robuust of flexibel zijn en niet met te voorziene ontwikkelingen rekening houden. Niet de meest betrouwbare informatie wordt gebruikt. Niet alle beschikbare kennis wordt betrokken om beslissingen te nemen en draagvlak te realiseren.

Regeren is vooruitzien. Ik ben ervan overtuigd dat door meer moeite te doen alle kennis en informatie op de juiste wijze te verbinden, we meer met minder kunnen bereiken. We moeten niet alleen nadenken maar ook vóórdenken en vooruit plannen.

Dit is geen eenvoudige opgave. Soms ontbreekt een heldere en integrale visie, soms is het vraagstuk ingewikkeld, soms is het lastig mensen te overtuigen van maatregelen waarvan de baten in de toekomst liggen of de uitkomsten onzeker zijn. De verleiding is groot om daadkrachtig op te treden, terwijl de snelle beslisser lang niet altijd de beste keuze maakt.

Juist daarom ga ik graag met u aan de slag met Vóórdenken®."

 

Contactgegevens

Stratelligence BV
Rijnsburgerweg 161
2334 BP Leiden

071 573 0820 
info@stratelligence.nl

BTW NL 8170 29 485.B01
KvK  28112271

Bereikbaarheid

OV

Bushalte "Lijsterstraat" voor de deur

Auto

Er zijn parkeerplaatsen op eigen terrein.