De klimaatadaptatie van Nederland

Het klimaat verandert, ook als we met de energietransitie en verduurzaming de CO2-uitstoot beperken. Klimaatadaptatie is het aanpassen aan de gevolgen van de klimaatverandering en zo te zorgen dat je door klimaatadaptatie minder last hebt van de effecten van klimaatverandering. Dit is voor veel sectoren relevant. Ook voor uw bedrijf of organisatie kan inspelen op klimaatadaptatie risico’s verminderen en kansen bieden. Daarom biedt Stratelligence uit Leiden u graag begeleiding aan bij keuzes op het gebied van klimaatadaptatie.

Adaptieve insteek

Duurzaamheid staat centraal

Ervaring met de overheid

Benieuwd naar de mogelijkheden?

verbinding

Het belang van klimaatadaptatie voor u

Nederland zal de komende jaren te maken krijgen met meer wateroverlast door zwaardere buien, met langere periodes van hitte en waterschaarste en een toenemende noodzaak maatregelen te nemen op het gebied van waterveiligheid. Dit heeft gevolgen voor de ruimtelijke inrichting van steden en het landelijk gebied. Echter zijn er ook andere opgaven in maatschappelijke sectoren als de woningbouw, natuurontwikkeling, landbouwtransitie en de energietransitie. Als beleidsverantwoordelijke in deze sectoren heeft u behoefte aan beslissingsondersteuning, die u helpt de juiste keuzes te maken op het gebied van klimaatadaptatie. Hoe houd je rekening met verschillende scenario’s en doe je niet te veel wanneer klimaatverandering meevalt, maar zeker ook niet te weinig aan klimaatadaptatie als de temperatuurstijging over de 1,5 graad heengaat?

Hoe wij u begeleiden bij uw klimaatadaptatie

Wij verzorgen voor u een effectief plan ter vergroting van de adaptiviteit van uw klimaatadaptatie strategie. Hiermee weet u zeker dat u klaar bent voor verschillende mogelijke klimaatscenario’s en de mate van klimaatadaptatie die daarbij van u gevraagd wordt. Het verzorgen van een goede klimaatadaptatie is een flinke uitdaging, maar eentje die wij voor u gemakkelijk maken door toepassing van methoden als adaptief deltamanagement en reële optie-analyse. Eerder ondersteunden we hiermee het Deltaprogramma en Rijkswaterstaat met plannen voor klimaatadaptatie van de zoetwatervoorziening en van de rijkswegen.

sunset-2469106

Bereid uzelf voor op klimaatverandering met ons onafhankelijke advies

Schakel ons in voor advies op het gebied van klimaatadaptatie voor uw organisatie. Neem vandaag nog contact met ons op door te bellen naar 071 573 0820  of een e-mail te sturen naar info@stratelligence.nl. Wij helpen u graag om goed voorbereid te zijn op klimaatverandering. Meer informatie vindt u bij onze methoden.